afas-logo topic-embedded-systems-logo

Hieronder opmerkingen die klanten hebben gemaakt naar aanleiding van trajecten bij het IVRN. De opmerkingen zijn overgenomen uit een afstudeerscriptie van Liesbeth de Groot voor haar afstuderen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij deed een onderzoek naar betekenisgeving in relatie tot kort oplossingsgerichte coaching en interviewde hiertoe ca. 20 klanten van het IVRN.

"Dat je inziet: werk is gewoon werk, je werkt om geld te verdienen, om te leven, is leven je werk of werk je om te leven, die vraag. Dus hij laat je dingen inzien, hoe je in elkaar zit en hoe je daarmee omgaat in bepaalde situaties. Ik kan nu gewoon aan het einde van de dag zeggen: dit is het voor vandaag en ik ga naar huis."

"Wat ik heel prettig vond was dat je niet ging hangen in negatieve emoties, maar al vrij snel de overslag maakt naar meer concreet, op een andere manier denken eigenlijk, waardoor je gedrag ook anders wordt. Het uitleggen van gevoelens....en dat heeft op een bepaald moment echt mijn ogen geopend, van: o ja, zo kan ik het ook bekijken"

"Je hebt iets meegekregen waardoor je oplossingsgerichter wordt in je werk, en dan merk je dat dat in je organisatie heel anders gaat. Daar wordt veel meer naar het probleem gekeken, en zijn oplossingen vaak tijdelijke oplossingen. Het is allemaal brandjes blussen."

"Dat een persoon je zoveel vertrouwen kan geven. Je merkt echt dat die coach... die had ook echt volledig vertrouwen in me. Je verwacht namelijk ook wel een beetje van: je komt bij iemand die je de les gaat lezen, die zegt "Ja stom dat je dat gedaan hebt". Daar kwam eigenlijk helemaal niks van. Heel positief."

"Wat me het meest opviel was dat je na een paar keer het gevoel had dat je klaar was, dat de cirkel rond was. Ik mocht zes sessies doen en heb er maar drie gedaan; toen had ik al het gevoel dat ik het zelf weer kon. Ik denk dat het zonder coaching veel langer geduurd had. Je wordt toch in je kraag gegrepen en sneller bij de les gehaald, dus dit heeft dingen voor mij in een positieve zin versneld, het was echt een katalysator."

© 2021 IVRN - Instituut voor Reïntegratie Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: emma-design
Back to Top