Het IVRN is een landelijk dekkend netwerk van academisch geschoolde communicatiedeskundigen, gespecialiseerd in kortdurend oplossingsgericht werken met betrekking tot arbeidsgerelateerde problematiek.
Wij zijn o.a. opgeleid in Solution Focused Coaching (SFC). De methode is krachtig en richt zich rechtstreeks op de oplossing, in plaats van een gedetailleerde analyse van wat er mis gaat. Hierdoor duurt het reïntegratietraject kort en is de succesratio hoog.

Elke specialist houdt kantoor in zijn/haar werkgebied, waardoor de reistijd voor de cliënten beperkt blijft. De aanpak wordt in de eerste sessie met de medewerker besproken en gerapporteerd aan diens manager. Het eindresultaat wordt in gemiddeld 6 sessies met de kandidaat bereikt. Uit ervaring blijkt dat de meeste cliënten na de gesprekken zelf verder werken met de aangeboden oplossing.
Het IVRN houdt zich ook bezig met preventie van ziekteverzuim. Bovendien heeft het IVRN mediation-specialisten, een arbeidsdeskundige en een deskundige op het gebied van problemen betreffende het bewegingsapparaat.

Kortdurende oplossingsgerichte specialisten:

  • zijn academisch geschoold
  • zijn getraind in oplossingsgerichte coaching
  • zijn opgeleid door het IVCN in communicatieve vaardigheden
  • hebben langdurige ervaring in profit? en nonprofit organisaties
  • hebben een eigen kantoor in Nederland

Het IVRN is geliëerd aan het Instituut voor Communicatievaardigheden Nederland (IVCN) te Zeist. Het IVCN bestaat meer dan 16 jaar.

Dit Instituut heeft de reïntegratiespecialisten en bedrijfsartsen opgeleid in communicatieve vaardigheden met name de diepte structuur en de non-verbale communicatie.

Tijdens deze trainingen, die minimaal 2 jaar duren, worden de reïntegratiespecialisten en bedrijfsartsen via praktijksituaties tevens opgeleid in de kunst van oplossingsgericht vragenstellen en management.

Hierdoor zijn zij in staat tijdens een reïntegratie traject de eventuele miscommunicatie tussen medewerker en zijn manager op te sporen en meestal op te lossen.

© 2021 IVRN - Instituut voor Reïntegratie Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: emma-design
Back to Top